top of page

Om oss

Vi heter Anna och Dan Palmblad och bor med våra tio samojeder på landet i Hulta Lugnet, Sätila, i Marks kommun, Västra Götaland.

 

Vårt liv tog en ny vändning 2002 när vi fick vår första samojed Olenka, som kenneln är uppkallad efter.

Numera ägnar vi all vår fritid med våra hundar i naturen på olika sätt. Hundarna är en del av familjen och bor inne med oss. Vi älskar verkligen vårt friluftsliv med våra fyrbenta familjemedlemmar och alla äventyr de tar oss med på.

Här är vår lilla historia​:I december 2001 hälsade vi på Annica och Nisse Uppström
och deras 11 samojeder för första gången på Nordvikens kennel. Från den dagen har det inte varit någon fråga om vilken hundras vi är intresserade av. Vi älskar samojeder med ett ganska ursprungligt utseende och stor arbetsvilja.


Först kom Olenka som valp (2002-2016), sedan Inja som åttaåring (2004-2007), efter det kom Popov som sjuåring (2009-2016) från Nordvikens kennel.

Vi behöll en parningsvalp efter Popov tillsammans med Great Manja, i Akilina (2010) från Miltonia's kennel.

Så kom Faina (2011) till oss från Snötrollens kennel efter Sorba (Snötrollens Nimbly Sorba) och danska pappa Speedy (Bilaikas Give Peace A Chance).

Under våren 2013 fick vi Olenkas A-kull, efter vår Miltonias Akilina och Snötrollens Aniuk, och ur den kullen behöll vi Akim, Anastasia och Alyona.

Lava flyttade till oss i januari 2016 från kennel Cassamira's.

2017 fick Lava och Akim en kull tillsammans och ur den kullen kommer vår tionde samojed, Katinka.

2018 fick Anastasia tillsammans med Snötrollens Silas en kull, ur vilken vi behöll Zima, vår 11:e samojed.

2019 fick Alyona valpar med Skullsams Don Juan (Donne), och vi behöll Misja (tik) och Miko (hane) ur den kullen, vår tolfte och trettonde samojed.

 

2008 gick vi SKKs uppfödarkurs och i mars 2009 fick vi vårt kennelnamn Olenkas. 

 

Vi tränar drag med våra hundar ett par dagar i veckan under den kallare årstiden och tar vintersemester och reser runt på samlingar och tävlingar med andra polarhundar. Vi kör både med skidor och pulka (nordisk stil) och med släde (slädstil) på snö.

Under den varmare årstiden roar vi oss gärna med aktiviteter som agility, blodspår, personspår, klövjeturer och promenader i naturen med våra hundar. Vi går gärna aktiveringskurser med våra hundar och föredrar de mjukare metoderna.​​

Vår vision

Vi vill att samojeden skall fortsätta att vara en frisk, vacker och trevlig ras med bibehållna bruksegenskaper.
Vi engagerar oss i Svenska Polarhundsklubben (där samojeden är en av de fyra polara raserna).

Vi ställer oss bakom RAS (Rasspecifik Avelsstrategi) och följer SKKs regler.

Anna & Dan Palmblad

 

bottom of page