top of page

Vi planerar ingen valpkull 2022
We are not planning any litter for 2022

Är du intresserad av att ge en valp ett aktivt och mycket kärleksfullt hem, kan du mejla till olenkaskennel@gmail.com och berätta lite om dig själv, så kan vi prata vidare sedan. Det går inte att tinga valpar via sms eller mejl.

 

Lite information för dig som blivande valpköpare:​

Vi har gått SKKs uppfödarutbildning och har en registrerad kennel (Olenkas kennel) sedan 2009. Vi föder upp samojeder i liten skala och enbart när vi själv vill ha en valp ur kombinationen, därför kan det dröja några år mellan kullarna.

 

Vi följer självklart SKKs regelsverk som uppfödare och vi ställer oss bakom rasklubbens avelsstrategier (RAS).

 

Valparna flyttar hemifrån tidigast vid åtta veckors ålder.

Valparna är chippade, avmaskade, vaccinerade och veterinärbesiktigade vid leverans. De har stamtavla från SKK och är registrerade.

 

Vi vill att ni röntgar era hundars höfter och armbågar samt ögonlyser hunden när de är 18-24 månader gamla. Det är viktigt för rasen och nödvändigt för att vi ska kunna utvärdera valpkullen så bra som möjligt och det hjälper rasen att hålla sig frisk.

Vi är försäkrade i Agria själva och valpen måste ha en egen försäkring (i valfritt bolag) när den lämnar oss.

Vi ser gärna att ni besökt oss vid minst ett tillfälle innan leverans och vi försöker att matcha valpköpare och valp efter energi och önskemål.

Vi vill gärna ge er allt stöd och alla kunskaper vi kan förmedla till er och är glada för fortsatt kontakt efter köpet. Ingen fråga är för liten eller för dum, ring hellre en gång för mycket.

Vad vi önskar oss av dig som valpköpare:

Att du ger din livskamrat och den nya familjemedlemmen ett aktivt och mycket kärleksfullt hem och det bästa tänkbara samojedlivet.

​Hundar som är uppfödda hos oss är alltid välkomna tillbaka, om något skulle hända som gör att man inte kan behålla dem. Det spelar ingen roll hur gammal hunden är. Antingen stannar den hos oss eller så hittar vi ett nytt gott hem åt hunden.

 

bottom of page