Sök
  • olenkaskennel

Härliga vägar, trevligt sällskap och äntligen lite kyla på barmarksträningen


Idag har vi fått njuta av Frida, Magnus, Mattis och Noras gästfrihet i Borås. Tusen tack för en härlig dag!

Det blev en vacker och rolig runda på knappt 15 km i sällskap av Malamuterna Iluaq och Atka. Solen lyste och alla fukt var borta, viltlukten fanns överallt och en jakthund verkade lite väl nyfiken när den kom springande mot spannen. Men då vi var tre ekipage gick det fint att en sprang och ledde den förbi spannen, det var dessutom en mycket fin och snäll ung gråhund som sprang vidare till en ropande husse längre bort på vägen.

Hundarna jobbade på fint på en kuperad bana i skogen och hade 100 meters stigning den sista biten, men var inte slutkörda efter rundan, vilket ger hopp för att de ska tycka vinterns lite längre banor än förra årets milbanor också kan vara kul.

På bilden står de på stake-out efter träningsrundan och alla la sig ner och vilade efter en stund i det goa blåbärsriset. Skönt när de kan slappna av även på stake-outen ;)

Först på bilden syns Faina, sedan Akim, Anastasia, Alyona och Akilina.

Pensionärerna Olenka och Poppe har det numera bekvämt och lyxigt i bilen på fällar. Det får man ha när man är 13,5 år gamla! :)0 visningar