top of page
Sök
  • Skribentens bildOlenkas Samojeder

Mycket nyheter på en gång!


Först får vi be om ursäkt för det långa uppehållet på bloggen! Vi har flyttat till Hulta Lugnet i Sätila, sista huset på grusvägen med skogen och ängarna runt om oss. Både vi och hundarna stortrivs!

I februari ställde vi upp i nordiska mästerskapen på samojedveckan i Furudal. På Oredraget med 2x11,5 km var både Dan och fyrspannet duktiga och tog ett silver. Tre av våra egenuppfödda i spannet, Olenkas Akim, Alyona och Anastasia, blev därmed Svenska Polahundschampion SE(POLAR)CH då det även gav dem en godkänd meritering med ett 1;a pris på DP20+ på sammanlagda tiden 1:25:13, vi har närmat oss guldmedaljören Fredrik med sina Snötroll lite grann - det är vi väldigt nöjda med. Grattis även till snötrollen som sprang med Linda i sexspann och vann guld även där. Grattis också till Micke och Monika Berglöfs spann som tog bronsplatsen. Lava som också ingick i vårt fyrspann blev godkänd förra säsongen, men hon liksom de andra tre fick fina rosetter på banketten.Även på DP60 (2x30 km) lyckades spannet springa hem en silvermedalj. Extra roligt var att första halvan gick på kvällen i mörker, hundarna älskar ju att springa i mörker och flera spann var pimpade jättefint med lysande halsband på hundarna - något vi hoppas återkommer även nästa år! Grattis till Micke och Monika både till bronset och till "bäst pimpade släde"! Vårt femspann hade förutom Lava, Anastasia, Alyona och Akim, fått extra förstärkning av halvsyster till våra "trillingar" nämligen fina Snötrollens Enola. Tusen tack för lånet och förtroendet, Linda och Fredrik.


29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page