top of page
Sök
  • Skribentens bildOlenkas Samojeder

Samojedveckan 2018, Nordiska mästerskapen och utställning


Under Samojedveckan 2018, som är en av världens största samlingar för samojeder, har vi deltagit i NM i fyrspann med Anastasia, Lava, Alyona och Akim på 2x12 km med ett silver och på 2x30 km med samma hundar och ett silver även där! :D

Stort grattis till Fredrik Petri och Linda Almquist som tog guld i både 6-spann och 4-spann även i år med sina duktiga Snötroll! Grattis även till Micke och Monicas Snödiamanter till bronset i 4-spann - alltid lika roligt att följa kampen mellan Micke och Dan som ibland handlar om sekunder... :)

Grattis även till Line med sina duktiga Fannvhit-samojeder och silver i 6-spann! Grattis även till övriga duktiga vovvar och förare! Roligt att så många arbetar med sina hundar så målmedvetet, det gör verkligen att vi ser vad samojederna klarar som draghundar :)

Vi ställde också upp i utställningsringen och mötte knappa 50-talet samojeder i olika klasser. Extra roligt att fina Klava med familj var med på utställningen också, hon fick fantastiskt fint omdöme men ville mest busa och ha kul, vilket ju är underbart! ;) Katinka lyckades bli Bästa Valp för domare Annica Uppström. Lava lyckades jag inte visa lika bra, hon lekte mest dammsugare efter godis på marken, men fick ändå ett Excellent i bruksklass, vilket vi är glada över. Akim blev bästa hane i bruksklassen och placerade sig sedan som 3:e bästa hane på utställningen med sitt första cert. Jätteroligt!

Inte minst, ett tack till alla som gjorde Furudalsveckan möjlig! Alla frivilliga funktionärer som är oersättliga <3 Vi deltog också i skidkurs för Lennart och rallylydnad med Akilina för Isabell, som var en ny men rolig erfarenhet! Tack båda två för att ni ordnar så roliga aktiviteter runt omkring tävlingarna.


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page