Sök
  • olenkaskennel

Samojedveckan 2018, Nordiska mästerskapen och utställning


Under Samojedveckan 2018, som är en av världens största samlingar för samojeder, har vi deltagit i NM i fyrspann med Anastasia, Lava, Alyona och Akim på 2x12 km med ett silver och på 2x30 km med samma hundar och ett silver även där! :D

Stort grattis till Fredrik Petri och Linda Almquist som tog guld i både 6-spann och 4-spann även i år med sina duktiga Snötroll! Grattis även till Micke och Monicas Snödiamanter till bronset i 4-spann - alltid lika roligt att följa kampen mellan Micke och Dan som ibland handlar om sekunder... :)

Grattis även till Line med sina duktiga Fannvhit-samojeder och silver i 6-spann! Grattis även till övriga duktiga vovvar och förare! Roligt att så många arbetar med sina hundar så målmedvetet, det gör verkligen att vi ser vad samojederna klarar som draghundar :)

Vi ställde också upp i utställningsringen och mötte knappa 50-talet samojeder i olika klasser. Extra roligt att fina Klava med familj var med på utställningen också, hon fick fantastiskt fint omdöme men ville mest busa och ha kul, vilket ju är underbart! ;) Katinka lyckades bli Bästa Valp för domare Annica Uppström. Lava lyckades jag inte visa lika bra, hon lekte mest dammsugare efter godis på marken, men fick ändå ett Excellent i bruksklass, vilket vi är glada över. Akim blev bästa hane i bruksklassen och placerade sig sedan som 3:e bästa hane på utställningen med sitt första cert. Jätteroligt!

Inte minst, ett tack till alla som gjorde Furudalsveckan möjlig! Alla frivilliga funktionärer som är oersättliga <3 Vi deltog också i skidkurs för Lennart och rallylydnad med Akilina för Isabell, som var en ny men rolig erfarenhet! Tack båda två för att ni ordnar så roliga aktiviteter runt omkring tävlingarna.


0 visningar