top of page

Resultat tävling och utställning

result_1556384376297.jpg

Vintersäsongen 2020:

  • DP20 SM i Åsarna, 4:e placering i 6spannsklass (24-26 januari 3x15 km) 2:a pris meritering​ med Dan.
  • DP20 NM Samojedmästerskapen Koppången, 2x12 km släde 4spannklass, 5:e plats (8-9 februari 2020)  med Anna (uppmuntranspriset Bästa Prestation).
  • DP20 nordisk stil, pulka och skidor, 2x12 km Koppången, Zima och Dan, 2:a pris.
  • DP60 NM Samojedmästerskapen Koppången 2x30 km i spann, 7e placering och 1:a pris i meritering med Dan.

Nordic Dog Show (NÄKK) i Vänersborg 2019-06-09

Igår var vi i Vänersborg på Norra Älvsborgs Kennelklubb Nordic Dog Show och ställde ut två av våra vovvar för domare Harto Stockmari. Akim gick i bruksklass hane och fick Very Good. Akilina ställdes i veteranklass fick Excellent, Ck, fick sitt tredje svenska utställningscert och blev därmed Svensk utställningschampion (SE UCH). Hon fick också ett nordiskt cert, blev bästa veteran, BIM (andra bäst i rasen).

Nationell utställning i Vaggeryd SPHK Södra 2019-04-27

Idag var vi på SPHK Södras nationella utställning i Vaggeryd. 

Domare för samojeder var Annica Uppström. 

Vi ställde Katinka i Bruksklass för första gången, 20 månader gammal. Dagen innan utställningen släppte all underull, så vi kom med en liten nakenhund. Hon fick trots sommarpälsen ett excellent, med 2:a placering i bruksklassen med certifikatkvalitet. I tik-konkurrensen blev hon oplacerad men fick reservcertet. Hon skötte sig fint i ringen på sin andra tävling.

Vi ställde också farmor Akilina, snart 9 år, även hon med excellent och en tredjeplats i veteranklass för tikar. 

Samojedernas Nordiska mästerskap 9-13 februari i Furudal
DP20 5sp, 5:e placering och ett 2:a pris i bruksmerit
DP60 5sp, 3:e placering och ett 1:a pris i bruksmerit
Utställning: Akim, bästa hane bruks, BIM
Klava i 2:a i motionsklass med familjen Bärring- Hansson.
BRUKS, och sitt andra utställningscert, Katinka exc och 2:a i Unghundsklass tik, Akilina 4:e placering i veteran tik.
Polarhundsmästerskapen/ Åsarna classic Open 26-27 januari 2019
4e placering i 4-6 spannsklass med Anastasia, Lava, Akim, Katinka och Alyona.
 
 
Furudalsveckan, Nordiska mästerskapen och Nationell utställning 20180209-14

Under Samojedveckan 2018, har vi deltagit i NM i fyrspann med Anastasia, Lava, Alyona och Akim på 2x12 km med ett silver och på 2x30 km med samma hundar och ett silver även där och båda tävlingarna innebar meritering med 1:a pris.

Vi ställde också upp i utställningsringen och mötte knappa 50-talet samojeder i olika klasser. Katinka uppförde sig över förväntan och lyckades bli Bästa Valp för domare Annica Uppström. Lava lyckades jag inte visa lika bra, hon lekte mest dammsugare efter godis på marken, men fick ändå ett Excellent i bruksklass, vilket vi är glada över. Akim blev bästa hane i bruksklassen och placerade sig sedan som 3:e bästa hane på utställningen med sitt första utställningscertifikat.

Grönlandslöpet Dragprov 60+ i Hamra 20180118-19
I helgen ställde Dan upp i 4-6-spannsklass på dragprov 2x31 km. vi körde ett fyrspann med Anastasia, Alyona, Lava och Akim, där spannet fick ett silver för sin andraplats och godkänd bruksmeritering på DP60+ med ett 1:a pris. 
Samojedveckan och Nordiska mästerskapen i Furudal och Hamra 20170210-14
 
I 4-spann på 2x12 km (DP20) blev det en silvermedalj i NM till Dan och hundarna på tiden 1:25:13, och därmed klarade de också meriteringstiden och våra tre ur Olenkas A-kull blev polarhundschampion. De duktiga hundarna i spannet var OLENKAS ALYONA,  OLENKAS ANASTASIA,  OLENKAS AKIM och  CASSAMIRA'S EDZIZA-SNOWSHOE LAVA.
I 5-spann på 2x30 km (DP60+) blev det ett silver i NM till Dan med hundarna på tiden 4:24:55:  OLENKAS ALYONA,  OLENKAS ANASTASIA,  OLENKAS AKIM,  CASSAMIRA'S EDZIZA-SNOWSHOE LAVA och SNÖTROLLENS YUKI ENOLA. Stort tack för lånet av duktiga Enola till Linda och Fredrik :)
 
SPHK Västra Tångahed Nationell utställning
3 september 2016
Domare: Hannie Vink (Holland)
Vi ställde fyra hundar med hjälp av snälla vänner: Anastasia fick EXC och blev 3:e bästa tik i Bruksklass. Akilina fick VG och blev 4:e bästa tik i Bruksklass, Alyona fick EXC och CK i Öppen klass och fick en 3:e placering i Bästa Tik. Akim fick EXC och CK, en 2:a placering  i Bruksklass Hane och i konkurrensen med ett ReservCERT. Akim, Alyona och Anastasia doltog också i Snötrollens Avelsklass med pappa Aniuk och halvbror Eluk, där det blev Hederspris och vinst i finalen. Grattis till Snötrollen som även ställde upp i Uppfödarklass och kom 2:a i finalen där, samt övriga framgångar, speciellt med Tatyana och Eluk.
Hundlöpet, Göteborg, Skatås
28 augusti 2016
Team Sleddog Babes
120 hundar med hussar och mattar deltog i helgen i Hundlöpet, 5 km joggingklass, tre var samojeder och två av dem var våra. Anastasia och Dan kom in på en 29:e plats tid 34:: 06, Akilina och Mirjam kom in på 38:17. Fantastiskt duktigt sprunget i 17 grader och skugga. Grattis även till Boron och Lone Ottensten som kom in på 35:49, samt de andra fyra polarhundarna som deltog i Team Sleddog Babes, som också blev hundlöpets Bästa team. Hoppas vi blir ännu fler polarhundar nästa år!
SPHK Södra Vaggeryd Nationell utställning
23 april 2016
Domare Anna Törnlöv
Olenkas Alyona 2:a Bruks tik EXC, CK, Reservcert.
Olenkas Akim 1:a Bruks hane, Very Good.
Miltonias Akilina 3:e plats Öppen klass, Very Good.
 
SPHK NORDISKA SAMOJEDMÄSTERSKAPEN 2016
Dragprov 20+, 60+ samt 10
I år ställde vi upp i fyrspannsklassen på NM 2*13 km med Anastasia, Lava, Alyona och Akim. De jobbade på duktigt och tog ett silver, både där och på NM 2*30 km. De sista dagarna meriterade sig de fyra även i DP10, vilket gör att Lava nu kan Titulera sig SE(POLAR)CH och de tre andra får titeln PDP. Stort tack till Linda och Fedrik på Snötrollens för lånet av Sorba i femspannet på DP60 och grattis även till guld i 4-spann och silver i 6-spann, där pappa Aniuk samt halvsyskon till våra ungdomar sprang med samt guld i 8-spann.
 
SPHK GRÖNLANDSKLUBBEN 2016-01-15-16
Dragprov 60+
Vi deltog i DP60 i Hamra och Olenkas Akim, Alyona och Anastasia var med i vårt femspann som meriterade sig. Tusen tack för lånet av fina Lava från kennel Cassamiras och fina Sorba från kennel Snötrollen, även de merietrade sig naturligtvis. Det blev en tredjeplacering av åtta startande spann.
 
SPHK Samojed Visseltofta 2015-09-19
nationell utställning
Vi ställde Akilina i bruksklass, där hon fick en andraplats med Very Good av domare Göran Hallberger. Hon var jätteduktig i ringen idag och hade konkurrens av fem fina brukstikar.
 
SPHK Västra Tångahed 2015-09-05
nationell utställning
Idag ställde vi Akilina i bruksklass, där hon fick Excellent och CK för domare Erna-Britt Nordin, hon kom tvåa i klassen och oplacerad i konkurrensen. 
 
SKK Borås 2015-06-27 nationell utställning
Akilina kom i sommarpäls 2:a i bruksklass tik med Very Good för engelska domaren Kevin Young. Tusen tack för att du visade henne så fint,Tina Järkvist!
 
SPHK Södras officiella utställning i Vaggeryd
2015-04-25
Akilina gick i bruksklass och fick Excellent och en 2 plac. av fem brukstikar med för domare Boo Lundström.
Alyona gick sin första utställning i Öppen klass och fick Excellent och CK. Oplacerad i tik-konkurrens. Hon var lite skuttig i början (självklart) men var jätteduktig för övrigt :)  
 
Oredraget Furudal 2015: 8:e plats i slädhundstil 2*11 km, Oredraget Nordiska mästerskapen, SPHK Samojed, Furudal 2015 (1:46:43).
 
Polarhundsmästerskapen 2015: 7:e plats i slädhundsstil 2*12 km, Polarhundsmästerskapen, SPHK Gävle-Dala, Orsa Grönklitt 2015 (total tid: 2:45:40)
 
Västras Vinterrace 2015: 2015:Brons i slädhundsstil 2*10 km DM, Västras Vinterrace, SPHK Västra, Nornäs 2015 (total tid: 1:45:47).
 
2014 Oktober
Barmarkstävlingen Midnattsracet 
i Västerås, SPHK Mälardalen
Vi tävlade i fyrspann men våra unghundar: Akim och Alyona i led och Faina och Anastasia i wheel. I tävlingen på 10 km barmark, startade sex spann i vår klass. Det var en rolig och krävande bana, men tyvärr var det tio grader varmt och hög luftfuktighet, så alla hundar hade det varmt i tävlingen trots den sena timmen. Hundarna fick lov att doppa sig i diken emellanåt och stanna för att dricka längs vägen för att svalka sig. Vi kom i mål som spann nr fem på tiden 52 minuter 22 sek. Hundarna skötte sig alldeles utmärkt utanför och i spåret för att vara på första tävlingen. Vi ser fram mot nästa tävling.
 
2014 Oktober 
Nationell utställning, Herrfallet Arboga, SPHK Mälardalen
Domare var svenska Ewa Widstrand. Vi ställde Miltonias Akilina som blev 3:e Bästa Tik i Bruksklass med ett Very good. Olenkas Akim ställdes för första gången officiellt i Juniorklass hanar och blev 2:a Bästa Juniorhane med Very Good, efter sin fina halvbror Snötrollens Yuki Eluk som vann klassen. På bilden till vänster ser vi Akim i trav i ringen.
 
2014 September
Nationell utställning Tångahed, Vårgårda SPHK Västra
Vi ställde bara vår Miltonia's Akilina för norska domaren Eli-Marie Klepp. Akilina ställde upp i bruksklass tik och vann den med CK. Hon blev sedan bästa tik och fick sitt andra CERT. Hon blev BIR BRUKS och BIM. I stora finalen blev hon trea i BIS BRUKS.
 
2014 April
Nationell utställning Vaggeryd SPHK Södra utställning
Vi ställde Miltonias Akilina för domare Tina Permo, som gav henne excellent och med det vann Akilina Bruksklass tik, men hon gick inte vidare till konkurrensen.
 
2014 Februari
Samojedveckan i Furudal.
På Oredraget fick Dan låna duktiga Gaston i nordisk stil och tävlade i D20 med mycket gott motstånd. Roligt att de båda lyckades så bra med tiden, att de trots en fjärdeplats ändå klarade meriteringstiden. Tack och grattis till Cassamiras kennel och Camilla och Christer till otroligt duktiga Gaston, som trots sina nio år, höll full fart hela dryga milen två dagara i sträck. 
 
2014 Februari
Nationell utställning, Furudal Samojedveckan
I FURUDAL på Samojedveckan ställde vi ut Poppe i veteranklass, årets största samojedutställning. För domare Christina Bjerstedt-Olsson blev han Bästa veteran, tredje bästa hane vid nästan tolv års ålder. Extra roligt att visa honom bland så många fina barn och barnbarn, både i ringarna och i de startade spannen på tävlingarna i Oredraget. Han fick dessutom två fina vandringspris, som bästa brukshund och som bästa veteran.
 
2013 Oktober
Nationell utställning Arboga, SPHK Mälardalen
Vi har varit på Svensk Polarhundklubbs utställning i Mälardalen, Arboga, Herrfallet den 5 oktober för domare Annica Uppström med fyra valpar (Olenkas Anechka, Akim, Alyona och Anastasia) och mamma Miltonia's Akilina. Där deltog 112 polarhundar varav 44 samojeder.
Alla fyra valparna fick Hederspris och beröm för utmärkt benstomme, benlängd och pälskvalitet, samt sitt trevliga temperament.
Hederspris och 1:a i Avelsgrupp Valp i rasen och 2:a bland fyra raser.
Hederspris och 1:a i Uppfödargrupp i rasen och 2:a i alla raser.
Olenkas Akim blev BIR valp och 3:e bästa valp i finalringen.
Mamma Akilina, som var någorlunda pälsad efter valpning, ställdes också i den största klassen Brukstikar. Hon fick fin kritik och ett Excellent med gick inte vidare i konkurrensen.
Tack till Anette och Bosse Karlsson för att ni gjorde oss sällskap med fina Anechka och även till Linda Almquist och Jeanette Engström för hjälpen att ställa. 
bottom of page